bootstrap templates
Mobirise

Brouwerij B

Brouwerij B is een brouwerij is sinds eind 2019 en oorspronkelijk opgericht in 2016 als bierfirma met haar eigen recepten. 

Brouwerij B staat voor:
- B van Bier, Bier met respect voor kwaliteit
- B van Broers, Broers met een passie
- B van Blankenberge, een stad met een uniek karakter

ONS TEAM

De verwijzing naar B van Broers is niet zo maar uit een fles getrokken. Het idee voor een brouwerij en de passie voor bierproeven delen Pieter en Jan De Soete met elkaar. Om de passie voor het bierproeven te vervolmaken werd een bierproefclub samen met enkele andere gepassioneerden opgericht, namelijk vzw 't Scarphoutertje Bierproefclub, te Blankenberge. Echter werd de leergierigheid van beide broers niet getemperd. Ze volgden een twee jaar durende cursus zythologie (Biersommelier) bij Syntra West en konden deze met vrucht afronden.
Waar de mond van vol is loopt het hart van over, al snel werden beide vrouwen aangestoken met deze smakelijke passie. Naast de vrijheid om zich ten volle over te geven aan deze "uit de hand gelopen" hobby wordt hun team, in functie van de brouwerij, versterkt met Julie Geldhof.

Pieter De Soete

Brouwer & Verkoop

Jan De Soete

Brouwer & Verkoop

Julie Geldhof

Facturatie

Tijdslijn

Brouwerij B wordt boven de doopvont gehouden.

Juni 2016 wordt Brouwerij B opgericht met als slogan Broers, Bier, Blankenberge en aanvullend België. Tegelijkertijd wordt het bier - Real Love - op de markt gebracht.

é N'echten

Carnaval 2017 wordt het recept vastgelegd voor een carnavals bier. Deze is niet commercieel te verkrijgen. Hiervoor is het wachten tot de doorgroei naar een volwaardige brouwerij.

Dark Love

Oktober 2017 wordt op het 2de Blankenbergs Bierfestival dit bruine gerstenat aan het grote publiek voorgesteld.

Volwaardig brouwerij

Vanaf 1 september 2019 wordt het harde werk bekroond en is Brouwerij B niet langer een bierfirma, maar een volwaardige brouwerij.

Nieuwe bieren 2019

E n'echten wordt nu ook gelanceerd voor het grote publiek. 

Nieuwe bieren 2020

Er wordt ook een ode gebracht aan hun voorouders in de visserij met de lancering van de Roeschaert Fruity Stout. Naar aanleiding van het 700 honderjarig bestaan van Blankenberge als de herdenking van de 75-jarige bevrijding door de Canadese Manitoba Dragoons van de stad wordt de B15 Brut gelanceerd.

2021

Drie extra vergistingsvaten konden worden aangekocht dankzij een crowdfunding.

Lancering van het 3Q Beer ter ondersteuning van Thepco vzw.

2022

Lancering van bier Blambic, een bier van spontane vergisting

Adres

Brouwerij B bvba
Gildestraat 1
8370 Blankenberge
België - Belgique - Belgium
BTW-nr: BE 0654.727.135